Skip to content

Start prevalentie schatting Rotterdam

PRECODE WP4 – Een studie naar de prevalentie van mensen met dementie op jonge leeftijd

Op 1 februari 2020 is de PRECODE-studie van start gegaan!

Om de juiste prevalentie te kunnen achterhalen vragen we aan alle zorgverleners die in aanraking komen met dementie op jonge leeftijd, om deze personen een jaar lang – anoniem, en éénmalig – te registreren via een korte online vragenlijst. Wij doen dit binnen twee grote regio’s. Als eerste zijn wij van start gegaan in de regio Rotterdam, Capelle aan den IJssel, Schiedam, Vlaardingen en Maassluis. Daarna zullen wij dit onderzoek herhalen in een regio in Noord-Nederland. Op dit moment zijn er al 136 patiënten geregistreerd!

Bent u nog niet op de hoogte van dit onderzoek en werkt u wel met jonge mensen met dementie? Neem dan contact op met precode@erasmusmc.nl.Uw input kan bijdragen aan betere zorg voor deze patiënten!

Back To Top